Opadanie szyby po zamknięciu centralnym
Zwiń
X
-
Opadanie szyby po zamknięciu centralnym
Witojcie;
przeszukałem forum - ale znalazłem tylko wątki o opadnięciu całkowitym szyby. A ja problem mam następujący:
Wyposażenie - OIIFL '09 Ambiente + centralny z funkcją domykania szyb. Po zamknięciu samochodu centralnym i przy zamkniętej szybie kierowcy po jakimś czasie już po drugim błyśnięciu świateł sygnalizujących poprawne uzbrojenie autoalarmu - zjeżdża szyba kierowcy do połowy. Objaw dokładnie taki sam, jakby szyba napotkała opór przy zamykaniu i wtedy się cofa. W sobotę pierwszy raz to się stało i musiałem zamykać kluczykiem z lekko niedomkniętą szybą... Pod wieczór objaw ustąpił i na szczęście na noc udało się zamknąć autko z alarmem i domknięta szybą. Ale wczoraj znów ten sam problem.
Wg mnie to poszedł/pada jakiś czujnik sprawdzający opór przy zmykaniu szyby? Podpowiedzcie, czy to możliwe - a jeśli tak, to jak go wymienić/naprawić?
z góry dzięki za podpowiedzi.
-
-
A robiłeś adaptacje szyb? W instrukcji jest opisana ta procedura np po wymianie aku. Miałem identyczny problem i po kodowaniu jest już ok. Nie pamiętam dokładnie ale robiło się to chyba kluczykiem. Tu masz co nieco http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=622460
Komentarz
-
-
panowie ja mam 0ct 2 fl wersja elegance i wymienialem aku i nic takiego nie robilem a tez mam domykanie szyb i otwieranie
moze w czyms innym jest problem :PSkoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mike007007A robiłeś adaptacje szyb?
Dle Mike'a klikam pomógł - bo choć wiedziałem, że kluczykiem można otwierać i zamykać szyby, to o tej procedurze nie wiedziałem. Ciekawi nie też dlaczego się rozprogramowały; aku mam dobry, nie odpinałem go - a komp był już dawno podłączany...
I dla potomnych - jak ktoś będzie szukał:
"Adaptacja szyb" - czyli przekręcić kluczyk w prawo jak zamykanie drzwi. Szyby domykają się - i przytrzymać tak przez chwilę. Następnie to samo w drugą stronę - szyby się otworzą i przytrzymać przez chwilę kluczyk.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziuteckiZamieszczone przez mike007007A robiłeś adaptacje szyb?
Dle Mike'a klikam pomógł - bo choć wiedziałem, że kluczykiem można otwierać i zamykać szyby, to o tej procedurze nie wiedziałem. Ciekawi nie też dlaczego się rozprogramowały; aku mam dobry, nie odpinałem go - a komp był już dawno podłączany...
I dla potomnych - jak ktoś będzie szukał:
"Adaptacja szyb" - czyli przekręcić kluczyk w prawo jak zamykanie drzwi. Szyby domykają się - i przytrzymać tak przez chwilę. Następnie to samo w drugą stronę - szyby się otworzą i przytrzymać przez chwilę kluczyk.
Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
Komentarz